luni, 19 mai 2008

jungla urbana

Eu chiar nu ii inteleg pe cei care se plang de jungla urbana. Mult comentata, parodiata si subapreciata jungla urbana. Pentru unii expresia e chiar un pleonasm! Urbanismul traieste dupa 'legea' junglei? Da, dar numai intr-o oarecare masura! Cel mai tare razbeste dar exista loc si pentru maturatori de strada, functionare isterice...si chiar si in cadrul acestor categorii exista o subierarhie. Fiecare isi gaseste locul, este catalogat si incadrat intr-o categorie.
Urbanul contemporan are nevoie in egala masura de genii, homosexuali, oameni cu probleme psihice sau locomotorii. Daca am trai intr-o jungla veritabila, veriga slaba ar fi rapid eliminata pentru a asigura existenta ciclitatii in natura.
Noi, insa, avem toti o sansa. Unde mai pui si faptul ca unii homosexuali sunt artisti apreciati, nebunii se salveaza si ei prin arta creatiei si cate si mai cate exemple? O lege a compensatiei? Inca n-am studiat indelung subiectul. Un lucru este cert! Avem nevoie unii de ceilalti, avem nevoie unii de acceptul celorlalti. Hai sa nu mai fim 'ei' si 'noi' ! Hai sa fim 'toti'!

Un comentariu:

Anonim spunea...

bun inceput, imi place. succes